Scrummi Handdoeken vs. Katoenen Handdoeken – Een Duurzame Keuze

In de wereld van kappers en schoonheidsbehandelingen speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol. Daarom willen we vandaag de Scrummi handdoeken vergelijken met traditionele katoenen handdoeken. We zullen kijken naar het waterverbruik en het gebruik van verdelgers bij de productie van katoen, en waarom Scrummi handdoeken een betere keuze zijn voor zowel uw salon als het milieu.

Wat zijn Scrummi Handdoeken?

Scrummi handdoeken zijn hoogwaardige, milieuvriendelijke handdoeken speciaal ontworpen voor kappers en schoonheidsspecialisten. Ze zijn gemaakt van eucalyptus en cederhout en zijn 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Deze handdoeken bieden uitstekende absorptie en blijven fris, zelfs na intensief gebruik.

Katoenen Handdoeken: Waterverbruik en Verdelgers

Katoenen handdoeken lijken misschien een goede keuze, maar de productie van katoen is zeer belastend voor het milieu. Hier zijn enkele feiten:

Waterverbruik: Het kost gemiddeld 10.000 liter water om 1 kilogram katoen te produceren  . Dit komt door het gebruik van zowel irrigatiewater als regenwater.

Gebruik van Verdelgers: Bij de katoenteelt worden grote hoeveelheden pesticiden en insecticiden gebruikt, wat schadelijk kan zijn voor het milieu en de gezondheid van de boeren die in de katoensector werken.

Scrummi Handdoeken: Een Milieuvriendelijke Optie

In tegenstelling tot katoenen handdoeken, zijn Scrummi handdoeken ontworpen met duurzaamheid in gedachten:

Waterbesparing: Per Scrummi handdoek wordt er slechts ongeveer 6 ml water gebruikt voor de productie.

Duurzame Materialen: Scrummi handdoeken zijn vervaardigd van eucalyptus en cederhout. Voor elke boom die gerooid wordt, worden er twee nieuwe geplant. Uit een volwassen boom kunnen ongeveer 12.500 Originals 40×80 handdoeken worden geproduceerd. Tijdens hun groei (ongeveer 5 jaar) halen deze bomen ook schadelijke CO2 uit de lucht. Tijdens het groeiproces van een Scrummi-boom wordt er geen extra water toegevoegd, enkel water afkomstig van regen en de natuur.

Geen Schadelijke Verdelgers: Bij de productie van Scrummi handdoeken worden geen schadelijke pesticiden of insecticiden gebruikt, waardoor ze een veiliger en schoner alternatief zijn voor katoenen handdoeken.

Composteerbaar en Biologisch Afbreekbaar: Scrummi handdoeken zijn 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar, wat betekent dat ze na gebruik geen afval achterlaten.

Conclusie

Scrummi handdoeken bieden een perfecte combinatie van duurzaamheid, gebruiksgemak en milieuvriendelijkheid. Door te kiezen voor Scrummi handdoeken draagt u bij aan een beter milieu en een duurzamere toekomst. Of u nu een professional in de schoonheidsindustrie bent of gewoon op zoek bent naar hoogwaardige handdoeken voor thuisgebruik, Scrummi handdoeken zijn de ideale keuze.

Bent u klaar om de overstap te maken naar Scrummi handdoeken?

Bezoek onze webshop en plaats uw bestelling vandaag nog! Voor meer informatie en advies, neem gerust contact met ons op.