Scrummi handdoeken, een duurzame keuze voor kappers

Scrummi handdoeken zijn een duurzame keuze voor kappers en beautysalons, met meerdere ecologische na-gebruik opties:

Herbruik voor Dierenwelzijn

Doneer gebruikte Scrummi handdoeken aan dierenasiels voor het reinigen van verblijfplaatsen. Zorg dat ze droog zijn en enkel gebruikt voor het afdrogen van gewassen haar. Contacteer lokale centra om hun behoeften te verifiëren.Voor kappers en schoonheidsspecialisten die hun gebruikte Scrummi handdoeken een tweede leven willen geven, is de Facebookpagina ‘Second Life Towel’ een uitstekend platform. Hier kun je eenvoudig in contact komen met dierenasiels in jouw omgeving die deze handdoeken goed kunnen gebruiken.

Bezoek Second Life Towel op Facebook om deel te nemen aan deze gemeenschap en bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Composteren

Deze biologisch afbreekbare Scrummi handdoeken kunnen bijdragen aan waardevolle compost. Voor effectieve compostering, snijd ze in kleine stukken en meng met een evenwichtige hoeveelheid ‘groene’ en ‘bruine’ materialen in je composthoop. 

Reguliere Afvalverwerking

Als hergebruik of compostering geen optie is, is verbranding nog steeds milieuvriendelijker dan het wassen van katoenen handdoeken, gezien de besparing op water en energie.

Extra Tip

Gebruik de handdoeken ook voor educatieve doeleinden om klanten en de gemeenschap te informeren over duurzaamheid, of draag bij aan lokale projecten voor een groener doel.Deze methoden dragen bij aan een duurzamere toekomst en maximaliseren het potentieel van Scrummi handdoeken.