Kapster Fan Srumsiri van Cheveux Bizarre over Scrummi

Fan Srumsiri zit al 20 jaar in het kappersvak. De make-over van haar kapsalon Cheveux Bizarre in Tongerlo getuigt van een neus voor vernieuwing. Het resultaat: een salon zonder spiegels. Alleen wanneer men het eindresultaat te zien krijgt, komt er een spiegel aan te pas. Maar ook haar interesse in de revolutionaire Scrummi wegwerphanddoeken bewijzen dat Fan altijd klaar is voor iets nieuws.

Fan, hoe heb je de Scrummi handdoeken leren kennen?

Heel toevallig eigenlijk, toen ik bij Esmée en Yvan op bezoek was in het salon Per Lei. Ze vertelden me over de nieuwe handdoeken en ik was verkocht, nog voor ik ze gezien of gebruikt had. Het concept van wegwerpen leek me zeer praktisch. Toen de eerste handdoeken in België arriveerden, heb ik ze meteen getest … en besteld!

Bleef het liefde op het eerste zicht?

Het product biedt voor mij alleen maar pluspunten. Kappers verliezen veel tijd en geld met het (laten) wassen van handdoeken, om over het opplooien nog maar te zwijgen. (lacht) Het feit dat je een Scrummi handdoek gewoon kan wegwerpen na gebruik , is enorm besparend. Bovendien werk je met een milieuvriendelijk product, wat uiteraard ook een pluspunt is. Hierdoor denk ik ook bewuster na over het gebruik ervan. Ik geloof ook in het merk en ben ervan overtuigd dat het vele kapperszaken haar intrede zal doen.

Milieuvriendelijk betekent niet meteen budgetvriendelijk. Hoe ervaar jij dit?

De enige kost die je hebt, is de handdoek zelf. Je moet geen rekening meer houden met energie- of personeelskosten wanneer je de rekening maakt. Dat is voor mij een enorme meerwaarde. Maar ik moet bekennen dat ik ondertussen niet meer vergelijk. Ik geloof in het product en dat is voor mij voldoende.

Wat vinden klanten en personeel van de handdoeken?

De handdoeken zijn aangenaam om mee te werken, en ook de klanten zijn tevreden. Sommigen verkiezen de zwarte handdoeken boven de witte, omdat die nog iets beter absorberen, maar dat is uiteraard persoonlijk. Voorlopig gebruik ik vooral de grote handdoeken, maar er zijn ook verschillende formaten waardoor je kan switchen per behandeling.

Welke tips zou je aan collega’s geven die het merk nog niet kennen?

Testen! (lacht) En beslis aan de hand van je ervaring of het voor jouw zaak interessant is. Het product is echt een meerwaarde voor mijn salon, dus waarom niet voor dat van een collega?