Alles wat u wil weten over de Scrummi Handdoeken

Alle producten van Scrummi zijn volledig biologisch afbreekbaar.

 Ze voldoen aan de internationale norm EN13432 voor composteerbaarheid en zijn gecertificeerd met het OK Compost keurmerk. 

https://www.tuv-at.be/nl/okcert/certificatie/ok-compost-seedling-real/

De Scrummi handdoeken worden voornamelijk geproduceerd in Oostenrijk, waar ze afkomstig zijn van duurzame houtplantages. Deze “woodfarms” telen en oogsten vooral ceder- en eucalyptusbomen. Voor elke gekapte boom worden twee nieuwe bomen geplant. Tijdens de groeiperiode van deze bomen worden er geen pesticiden, insecticiden of extra water gebruikt. Bovendien absorberen de bomen CO2 uit de atmosfeer, wat bijdraagt aan de vermindering van de koolstofvoetafdruk. 

Dit is een schril contrast met katoenplantages, die nog steeds een aanzienlijke milieuvervuiling veroorzaken.

Uit één volwassen boom kunnen, na ongeveer 5 jaar, 12.500 handdoeken van 40×80 cm geproduceerd worden. Tijdens het productieproces wordt er per handdoek niet meer dan 3 ml water gebruikt; het overige water wordt gerecycled.

Er zijn drie belangrijke voordelen van het gebruik van Scrummi handdoeken:

  • Superieure hygiëne: Voor elke klant een nieuwe, hygiënische handdoek.
  • Milieuvriendelijk: Voorzien van een OK Compost-certificaat en B-corp    gecertificeerd. https://www.bcorporation.net/en-us/
  • Tijdbesparing: Het elimineert de noodzaak voor het wassen, drogen en vouwen van handdoeken, wat zowel water- als energiebesparend werkt.

Dankzij Scrummi handdoeken bespaart u niet alleen kostbaar drinkwater dat anders door wasmachines vervuild zou worden, maar ook elektriciteit van wasmachines en drogers. Bovendien besparen uw medewerkers tijd, die anders besteed zou worden aan het hanteren van handdoeken, wat al snel kan oplopen tot 30 tot 90 minuten per dag, afhankelijk van de grootte van uw zaak.

Onze berekeningen tonen aan dat een standaard katoenen handdoek van 40×80 cm gemiddeld €0,45 kost per wasbeurt, terwijl een Scrummi-handdoek van dezelfde afmeting slechts €0,29 kost. 

Voor een badhanddoek van 80×160 cm zijn de kosten voor een traditionele handdoek €2,29, tegenover slechts €0,95 voor een Scrummi.

Wat gebeurt er met een Scrummi na gebruik?

Er zijn drie opties:

  • Composteren: Scrummi-handdoeken zijn biologisch afbreekbaar tot 99% in een anaerobe omgeving binnen ongeveer 100 dagen, vergelijkbaar met een sinaasappelschil.
  • Geef ze een tweede leven: Doneer de Scrummi-handdoeken aan goede doelen, zoals dierenasiels of scholen. Second Life Towel op Facebook
  • Afvalverwerking: Momenteel worden Scrummi-handdoeken nog niet geaccepteerd in het groenafval bij recyclageparken vanwege de huidige technologische beperkingen in het onderscheiden van de samenstelling. Bij het restafval veroorzaken ze echter geen schadelijke emissies bij verbranding.